project for life.nl

Weer een project voor in de tuin? Natuurlijk!

Ik ben laatst zeer geïnteresseerd door overkappingen. Er zijn namelijk een groot aantal verschillende soorten en vormen van overkappingen. Priëlen, Veranda’s en Paviljoenen zijn de verschillende soorten overkappingen. Deze zijn in veel verschillende groten te maken. Maar mijn tip aan jou is dat je dit moet afstemmen op de ruimte in de tuin. Je wil namelijk geen onevenredige verhoudingen van bebouwing en groen in de tuin. Het moet wel een tuin blijven en geen grote overkapping.

Mijn tuinproject

Ik heb lang gestoeid met het probleem wat voor soort overkapping ik ging maken. Mijn keuze is gevallen op een veranda die in het verlengde van mijn woonkamer wordt geplaatst. Mijn visie is dat op deze manier mijn woonkamer groter oogt dan het in werkelijkheid is. Een Veranda is een overkapping van een terras. Dus ik zal als eerst een terras aanleggen aan de achterzijde van mijn woning. Daarna zal ik dit terras overkappen met een mooie houtenconstructie. Het fijne hiervan is dat ik dit zelf kan doen in mijn vrije tijd. Het is namelijk mijn tuinproject dat ik zelf uitvoer en ik dus geen hulp nodig heb.

Het juiste gereedschap voor de klus

Ik heb een grote hoeveelheid gereedschap tot mijn beschikking. Dit heb ik over de jaren heen opgespaard. Dit gereedschap geeft mij de mogelijkheid om zelf mijn klussen uit te voeren. Dit scheelt mij weer wat geld aan het huren van een klusser. Daarnaast kan je zelf veel invloed hebben op de vormgeving van het project. Je kan het helemaal maken zoals je zelf voor ogen hebt. Een extra plank aan de muur om spullen op te kunnen slaan. Daarnaast kan je de veranda ook nog een stukje groter of kleiner maken naar wens.

Veranda is dé overkapping

Een veranda is echt dé overkapping onder alle overkappingen. Het is namelijk bijna een verlenging van het huis en de woonkamer. Het is toch heerlijk om in de zomer op je veranda te zitten en te genieten van een kop koffie? Zelfs als het een beetje regent kan jij droog onder je veranda zitten en genieten van het buiten zijn. Daarnaast is een veranda ook een uitkomst voor de katten en honden. Zij houden van buiten zijn en kunnen nu lekker droog op de veranda zitten!

Heb jij nog tips of een verhaal over een leuk project? Laat het mij weten via het contactformulier! Ik lees graag over jullie ervaringen en verhalen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 project for life.nl

Thema door Anders Norén