project for life.nl

Nederlandse vlag op een hele bijzondere dag

De Nederlandse vlag heeft een rijke geschiedenis. Het heeft te maken met de identiteit van ons als individuen in een groter geheel in het koude kikkerlandje. We hebben altijd veel te klagen, maar zijn ook wel weer trots op ons Noord-Europese land. Het is vandaag 4 mei. Dat betekent dat we de doden herdenken die zich hebben opgeofferd in een strijd waar een stukje van onze nationaliteit is geschaad. Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar dat is het helemaal niet.

73 jaar de Nederlandse vlag

Het is inmiddels alweer 73 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog tot een eind werd gebracht. Sommige ouderen onder ons hebben nog steeds een behoorlijk trauma aan alle horroractiviteiten die zich zo’n 75 jaar geleden afspeelden. De Nederlandse vlag werd toen gezien als iets waar je niet mee vooraan hoefde te lopen. Het werd geassocieerd met angst. Angst om met de Nederlandse vlag gespot te worden door de Duitsers. Aan de andere kant werd het gezien als trots, nationalisme, ‘we zijn door niemand stuk te krijgen’. Dat heeft helaas ook veel levens gekost.

Nederlandse vlag op hedendaagse 4 mei

De levens die het in de Tweede Wereldoorlog hebben gekost, herdenken we vandaag. De mensen moeten bang zijn geweest, en die angst gunt niemand wie dan ook. De Nederlandse vlag wordt met trots omhoog gehesen. Iedereen voelt zich met elkaar verbonden, en heeft respect voor elkaar. De enkele soldaten die nog in leven zijn, die hebben meegeholpen aan onze vrijheid, zullen samen met ons stil staan. Ze zullen, kijkend naar de Nederlandse vlag, denken aan hun maten die naast hen gestorven zijn. Er zullen tranen worden gelaten. Wij zullen ze troosten.

Nationalistische Nederlanders

Op zo’n moment van verdriet en de mogelijkheid anderen te troosten, zijn we écht samen. Het gevoel van nationalisme komt naar boven, en daarom is het zo belangrijk dat we het blijven doen. We moeten de doden blijven herdenken, en de vrijheid blijven vieren, zodat we weten wat een gruwelijke tijden er zijn geweest. We moeten trots zijn op onze nationaliteit, met trots kijken naar onze Nederlandse vlag. Er zijn politieke spanningen, dus we moeten blijven herinneren en ons blijven beseffen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Zeker nu. Zeker met IS-activiteiten, dreigingen vanuit het buitenland en het continue nieuws over Amerika versus Noord-Korea… Hang de vlag op. Wees een echte nationalistische Nederlander. Kijk ernaar met trots.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 project for life.nl

Thema door Anders Norén