project for life.nl

Kies voor een luxe vloer

Voordelen

Alhoewel de laminaat vloeren, tapijtvloeren en parketvloeren nog steeds veel voorkomend zijn, kiezen steeds meer mensen voor een nieuwe variant. Pvc-vloeren zijn in populariteit aan het winnen. Je ziet ze steeds vaker in de woonkamer van huizen en met goede reden. In dit artikel bespreek ik alle voordelen van pvc vloeren en ook een aantal van de nadelen. Je zoekt natuurlijk een vloer die het beste past bij je woonsituatie. Als je voorlopig nog niet gaat verhuizen is een pvc-vloer daarom een goede optie. Deze soort vloer is namelijk supersterk. Ze kunnen tegen een stootje en zijn daarom ideaal voor woonruimtes waar veel in wordt gelopen of misschien zelfs rondrennende kinderen. Daarom zul je je met een pvc-vloer nooit zorgen hoeven te maken over slijtage.

Vloerverwarming

Een ander voordeel is dat deze soort vloer de beste keuze is wanneer het gaat om onderliggende vloerverwarming of vloerkoeling. Tegenwoordig worden steeds meer huizen voorzien van vloerverwarming en hier wil je natuurlijk zo veel mogelijk van profiteren zeker aangezien het tot een hogere energierekening leidt wil je wel lekker warme voeten. De vloer zal de warmte goed geleiden en daarom gaat er weinig warmte verloren. In tegenstelling tot parket of laminaatvloeren zijn pvc-vloeren ook geluiddempend wat natuurlijk een gigantisch voordeel is. Niet alleen als je bijvoorbeeld buren of onderburen hebt maar ook voor je eigen rust en stilte.

Toen ik zelf voor het eerst de pvc-vloer ontdekte dacht ik persoonlijk eerst dat het houten vloeren waren. Dit is omdat deze soort vloer zo natuurgetrouw eruitziet. Dit is een ander voordeel. De vloer zal een warme natuurlijke sfeer afgeven. Daarnaast voelen de vloeren ook nog eens warm en comfortabel aan, in tegenstelling tot laminaat- en parketvloeren. Ze zijn ook duurzaam en milieuvriendelijk. Duurzaam omdat ze extreem lang meegaan en er worden geen schadelijke stoffen gebruikt wanneer de vloeren worden gemaakt.

Nadelen

Natuurlijk moeten er ook wat nadelen worden besproken. Zo zijn pvc vloeren niet de goedkoopste soort vloeren. Per vierkante meter zullen ze duurder uitvallen dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. Desondanks gaan pvc vloeren wel langer mee dus op de lange termijn zal het prijsverschil niet zo groot zijn. Een pvc-vloer kan ook relatief slecht tegen rubber. Daarom is het verstandig om altijd viltjes onder stoelpoten, kasten en bureaustoelen te gebruiken. Door deze middelen zal de vloer mooier blijven en zal er geen verkleuring optreden.

Al met al zijn de voordelen voor deze luxe ogende vloer veel groter dan de nadelen. Om deze redenen zal de pvc-vloer in steeds meer huizen en appartementen zijn optrede maken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 project for life.nl

Thema door Anders Norén