project for life.nl

MILIEU VERVUILING

Het is een steeds meer besproken onderwerp in Nederland aan het worden, het milieu. Door de opwarming van de aarde gebeuren er steeds meer vervelende dingen met Nederland. Maar ook de rest van de wereld heeft er vreselijk veel last van. Op veel plekken beginnen mensen nu zelfs al met demonstreren.

Oorzaken

Doordat steeds meer mensen lui worden en sneller moe zijn door het harde werken gaan ze op een andere manier naar hun werk. Ze gaan met de auto of met het openbaar vervoer i.p.v. Met de fiets of lopend omdat ze geen zin hebben om te gaan fietsen. Ook al gaat het meestal om een klein stukje dat ze dan afleggen. Het heeft grote gevolgen voor het milieu. Uit de uitlaat van auto’s komt veel CO2 en giftige stoffen. Dit tast de ozonlaag aan en als dit nog lang zo door zal gaan gaat de ozonlaag helemaal kapot en worden we allemaal verbrand. Nog een ander probleem van het milieu is het smelten van de ijskappen. Doordat er in de ozonlaag gaten komen zorgt dat er voor dat de zon steeds meer onze aarde opwarmt. Hierdoor zullen delen van de noordpool en de zuidpool langzaam smelten en dit kan ervoor zorgen dat er hevige overstromingen zullen komen in delen van de wereld. Een ander groot probleem is de plastic soep. Dit ontstaat doordat veel mensen hun troep simpelweg gewoon op straat neer gooien en zo beland dit in de zee. Hierdoor zullen veel zeedieren dood gaan en zo is de zeehandel ook weer slechter.

Oplossingen

De oplossingen voor deze problemen hoeven niet heel ingewikkeld te zijn. Het probleem van de CO2 uitstoot kan heel simpel worden opgelost. Door namelijk vaker met de fiets naar je werk of school te gaan. Het is niet alleen beter voor het milieu maar het is ook bewezen dat je er zelf vrolijker van wordt doordat je veel zuurstof binnen krijgt. Ook komen er steeds meer elektrische auto’s op de markt, en deze zijn ook stukken beter voor het milieu omdat ze geen CO2 uitstoot hebben. Als er steeds minder met benzine en of diesel auto’s wordt gereden zorgt dit er ook gelijk voor dat de ozonlaag minder wordt aangetast waardoor de ijskappen niet meer zo snel zullen smelten. Zo zijn 2 grote problemen al heel makkelijk opgelost.  Het laatste probleem is iets lastiger op te lossen maar kan ook vrij snel geregeld worden. Als mensen hun afval beter weg zouden gooien door bijvoorbeeld zelf afval containers in hun tuin te zetten die dan elke week weer worden opgehaald. Ook kan je heel makkelijk een afval container huren die elke maand wordt opgehaald en wordt geleegd. Er zijn tegenwoordig ook al veel algemene afval plaatsen waar je afval kun dumpen zodat het niet meer in de zee of op straat terecht hoeft te komen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 project for life.nl

Thema door Anders Norén